DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Megvan a Mercedes-bemutató időpontja és helyszíne

A Ferrarihoz hasonlóan egy versenypályán leplezi le 2017-es konstrukcióját a Mercedes, egy nappal az olasz rivális alakulat előtt. Az autó a W08 nevet kapja meg.

„Február 23-án, csütörtökön lehull a lepel a szörnyetegről” – írta hivatalos oldalán a Mercedes, közzétéve 2017-es Formula-1-es autóbemutatójának időpontját. A német alakulat hozzátette, hogy az eddigi számozást követve W08 lesz a megváltozott aerodinamikai és karosszériaszabályok alapján épített konstrukció elnevezése, amely a silverstone-i pályán mutatkozik be, ahol az első körökre is sor kerül.



Bár az előírások változása miatt felkavarodhat az erősorrend az új idényben, várhatóan a Mercedes következő autója is világbajnoki esélyes lesz, akárcsak három elődje. Egyelőre azonban nem hivatalos, hogy Lewis Hamilton mellett mely pilóta ülhet a W08 volánja mögé a visszavonuló Nico Rosberg helyett. Az F1 világa viszont tényként kezeli Valtteri Bottas érkezését, akinek bejelentésére a napokban kerülhet sor.

A Mercedes a második csapat, amely közölte bemutatójának időpontját: az időzítéssel megelőzik a Ferrarit, amely 24-én prezentálja új autóját a nyilvánosságnak hasonló körülmények között, a fioranói tesztpályán. Az elmúlt években a fotók formájában történő online bemutató vált megszokottá, úgy tűnik, ez a trend 2017-ben változik. A téli tesztek néhány nappal később, február 27-én indulnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: