DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Gutierrez úgy érzi, hogy elég jó az F1-hez

A mexikói pilóta szerint nagyon közel volt 2016-ban Romain Grosjeanhoz és ha nem érezné úgy, hogy képes jó teljesítményt nyújtani, nem akarná folytatni az F1-ben - de akarja.

Egyelőre nincs helye Esteban Gutierreznek a 2017-es Formula-1-es rajtrácson, a dominók még nem kezdtek el dőlni, de már csak egy csapatnál jöhet szóba, a sereghajtó Manornál. A mexikói pilótának másodszor sem sikerült megragadnia a száguldó cirkuszban, legalábbis aktuális csapatánál nem, hiszen a Haas inkább leigazolta a helyére Kevin Magnussent - ezzel együtt úgy érzi, hogy elég jó a királykategóriához.

"Nagyon közel voltam Romain Grosjeanhoz idén és őszintén szólva, ha nem lett volna meg a sebességem, vagy nem éreztem volna úgy, hogy képes vagyok rá, akkor nem próbálnék meg többé a Formula-1-ben versenyezni" - magyarázta Gutierrez, aki ugyan pontot nem szerzett, de ötször végzett a tizenegyedik helyen, az időmérőkön pedig 12-9-re kapott ki francia csapattársától.

gutierrez-haas-brazil-2016



"Tudom, hogy mire vagyok képes, hogy mi lehetséges és nagyon őszinte vagyok magammal, mert csak így boldogulhatok az életben. Sajnos minden statisztikát nem látnak az emberek, de biztos vagyok benne, hogy a szakértők, akik mélyebb elemzést végeznek, tisztában vannak mindennel."

A Haastól való távozásért nem hibáztat senkit, inkább örül már utólag, hogy együtt dolgozhatott a csapattal. "Szerencsétlen volt a helyzet, nagyon keményen dolgoztam versenyről versenyre, sokkal tapasztaltabbá váltam. Vannak dolgok, amiket lehetett volna másképp csinálni, de végül mindenki magáért felel, így én is vállalom a felelősséget."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: