DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vandoorne válaszolt a GP2-főnök kritikájára

Az F1 betétszériáját irányító Bruno Michel nemrég megkérdőjelezte Stoffel Vandoorne Japánban tett kirándulásának hasznosságát, a belga azonban megvédte a mundér becsületét.

Az első teljes F1-es szezonjára készülő Stoffel Vandoorne korábban már mesélt arról, hogy miért volt számára hasznos a Super Formulában eltöltött 2016-os szezon, Bruno Michel azonban néhány napja úgy vélekedett, semmi értelme nem volt annak, hogy a 24 éves pilóta a felkelő nap országának első számú formaautó-sorozatában tekerje a kormányt. Vandoorne a GP2 címvédőjeként indult Japánban, s noha nem mondta ki, degradálónak érezte, hogy bajnokként még egy szezont lehúzzon a Forma-1 előszobájának tartott sorozatban. Ebből a szempontból teljesen érthető Michel véleménye, hiszen a GP2 éppen arra való, hogy megfelelően felkészítse a pilótákat a száguldó cirkuszra.



Vandoorne elismeri, hogy két győzelme ellenére hullámvasútszerű szezonja volt a világ másik felén, de sietett megcáfolni Michel állításait. „Fent és lent is voltam, ahogyan nagyjából mindenki a bajnokságban” – nyilatkozta a belga a Motorsport.com-nak. „Én viszont jól éreztem magam, hiszen az autók gyorsak voltak, és nagyszerűen felkészítettek a következő évre. A gépek nagy kanyarsebességgel rendelkeznek, versenyképes szériáról van szó. Örülök neki, hogy itt versenyezhettem az elmúlt szezonban, hiszen egész más tapasztalatokkal gazdagodtam, mint amilyeneket Európában szereztem.”

„Sokkal jobb volt, mint egész évben csak ülni és semmit sem csinálni. Fitten tartott, versenyképes autót vezethettem, folyamatosan dolgozni kell az autó beállításain, és együtt kell működnünk a mérnökökkel.” Vandoorne hozzátette, hogy ez utóbbi tapasztalat nagy segítségére lesz első szezonjában, ami azért is fontos, mert a McLaren és Honda közötti nézeteltérések legtöbbször az eltérő kulturális háttér miatt történtek: „Számomra nagyszerű volt együttműködni a Hondával, hogy együtt dolgozhattam a mérnökökkel, és kissé beleáshattam magamat a japán kultúrába” – tette hozzá a belga.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: