DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Haas készen áll saját autó építésére

Az amerikai istálló zászlóvivője, Romain Grosjean látja így - az újoncévében 29 pontot szerző alakulat első F1-es gépét a Dallara építette meg a Ferrari hathatós támogatásával.

Bár a szezon során több alkalommal is nagy múltú istállókat múlt felül a Haas csapata, első évük nem volt mentes a hibáktól sem: Romain Grosjean időnként a rá jellemző frusztráltsággal adta munkaadói és az egész világ tudtára, hogy mikor milyen problémával volt kénytelen megküzdeni. Ennek ellenére a francia pilóta az utóbbi hetekben egyre pozitívabb hangvételű nyilatkozatokat adott, kezdve a pénzügyi stabilitástól egészen addig, hogy utoljára GP2-es csapatánál érezte ennyire remekül magát. A Haas első F1-es autójának megépítésével a Dallarát bízták meg, melyhez több alkatrészt is a Ferrari biztosított, Grosjean azonban úgy véli, csapata már most megérett egy saját konstrukció megalkotására.



„Jelenleg ugyanazzal a modellel dolgozunk, amellyel eddig, de hogy mit hoz a jövő, még nem tudom” – nyilatkozta a francia az Autosportnak. „A kannapolisi gyárunk készen áll arra, hogy saját Forma-1-es autót építsen. Ha mindent saját magad szeretnél megalkotni, az nem megy az első évben, mert az autók túl komplexek, és egyébként is nehéz feladat. Ha sikerülne a Ferrari mögé kerülni, az azért elég jó lenne, örülnék neki.”

Grosjean elmondta azt is, hogy a Ferrarival kötött technikai partnerség kulcsfontosságú szerepet játszott a Haas első szezonjának alakulásában. „Nagyszerű tapasztalat volt együtt dolgozni a Ferrarival, megismertem a mérnökeiket és az egész rendszert. A legtöbb alkatrészüket mi is használjuk, éppen ezért érdekes, hogy a tapasztalatommal és a képességeimmel hogyan tudok hozzájárulni a sikerhez. Nagyon boldogak vagyunk, de egyértelmű, hogy a segítségük nélkül nem itt tartanánk, és nem sikerült volna ennyi pontra szert tennünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: