DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel a saját maga legnagyobb ellensége

Daniel Ricciardo szerint a négyszeres F1-es világbajnok nehezen éli meg a jelenlegi helyzetet és nagyon frusztrált, de amikor lenyugszik, akkor nincs gond korábbi csapattársával.

Sebastian Vettel az idei szezonban sokkal inkább negatív hősként szerepelt, mint korábban bármikor, a négyszeres világbajnok folyamatos frusztráltsága egyre inkább kiütközött a szezon során, miközben az eredmények egyre inkább elmaradtak. Sergio Marchionne elnök is arról beszélt, hogy pilótájának le kell higgadnia, míg korábbi csapattársa, a Red Bull jelenlegi versenyzője, Daniel Ricciardo szerint Vettel egyszerűen ilyen.

"Szerintem Seb eléggé különleges. Ő valószínűleg olyan, aki a legtöbb embernél intenzívebben éli meg a dolgokat és úgy tűnik, hogy életének jelentős részét adja a sport és az, hogy világbajnok" - magyarázta a helyzetet Ricciardo. Az ausztrál 2014-ben került az akkor négyszeres címvédő Vettel mellé a Red Bullhoz és rögtön meg is verte csapaton belül.

vettel-ferrari-mexiko-2016



"Ez a mentalitás nem rossz dolog, de amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy akarod, akkor az elég frusztráló helyzet. Szerintem neki egy álom időszaka volt a Red Bull-lal, hiszen sorozatban nyert négy világbajnoki címet, a történelem egyik legjobb periódusát produkálta. Valószínűleg hasonlót várt a Ferraritól is, de az nem jön olyan gyorsan, mint ahogy szeretné" - tette hozzá az ausztrál.

Ricciardo szerint egyébként amikor kollégája nyugodt, akkor nincs semmi probléma. "Tényleg frusztráló, de ő szuper tehetséges. Szerintem néha ő saját maga legnagyobb ellensége ezzel a frusztrációval... viszont amikor lehiggad, akkor nagyszerű."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: