DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mennyire lehet elégedett 2016-tal a McLaren-Honda?

Bár három helyet léptek előre az egy évvel korábbi eredményükhöz képest, a McLaren-Honda vezetői, Eric Boullier és Yusuke Hasegawa szerint több is volt a 2016-os F1-es szezonban.

Első blikkre sikersztoriként lehet értékelni a McLaren-Honda 2016-os évét, hiszen a kooperáció nyögvenyelős első szezonja után sokkal kevesebb technikai probléma ütötte fel a fejét, ráadásul a csomag is versenyképesebbnek bizonyult, melynek köszönhetően sikerült megkaparintaniuk a konstruktőri bajnokság hatodik pozícióját. Fernando Alonsónál több alkalommal is érezni lehetett, hogy régi kedvvel versenyez, melyet jól példáztak remek rajtjai és kitűnő versenyzései Monacóban, Sepangban és Austinban, a kétszeres világbajnok pedig ellenállhatatlan ambíciókkal várja 2017-et, melytől azt várja, hogy hosszú idő után ismét visszatérjen a győztesen utcájába.



A javulás kulcselemét a Hondánál kell keresni (bár az is megkérdőjelezhető, hogy a McLaren Ferrari-szintű karosszériát gyártott a tavalyi évre), az F1-es projekthez tavaly év elején érkező Yusuke Hasegawa azonban nem teljesen elégedett a látottakkal. „Félig vagyunk csak boldogak, mert nem elégszünk meg a jelenlegi pozíciónkkal” – idézte a Motorsport.com a japánt. „Persze a csapatban dolgozók egyre bátrabbak, és egyre jobb munkát végeznek, még így sem lehetünk elégedettek.”

A McLaren már az együttműködés első évének végére dobogós helyezéseket vizionált, nem beszélve a 2016-os győzelmekről, ennek ellenére két ötödik hellyel kellett megelégednie az alakulatnak. Eric Boullier, a csapat versenyigazgatója szintén úgy véli, a jelenlegi teljesítmény messze van az elfogadhatótól, hiszen rövid időn belül vissza kell térniük az élre. „Persze el lehet mondani, hogy a kilencedik helyről sikerült a hatodik helyre előreugranunk, de minél gyorsabban, nem hosszú távon szeretnénk csökkenteni a távolságot az élen lévőkhöz képest, hogy ismét nyerni tudjunk.”

„Egyértelmű, hogy fejlődünk, tudjuk, hogy mit csinálunk, és hogy mi kell ahhoz, hogy győzzünk. Ahogyan Hasegawa-szan mondta, nem vagyunk boldogok, látva azt, hogy hol állunk jelenleg. Rajta vagyunk az ügyön, egyre közelebb kerülünk a célunkhoz, még ha versenyről versenyre lehetnek is eltérések” – tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: