DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

2017-ben is a Mercedes lesz a favorit?

Vannak, akik szerint 2017-ben véget ér a Mercedes egyeduralma a Formula-1-ben, azonban a Red Bull csapatfőnöke ebben egyáltalán nem biztos, szerinte egyelőre más célokat kell kitűzniük maguk elé.

Christian Horner abszolút bizakodóan tekint a jövő évre, céljuk, hogy a motort és a kasznit összhangba hozzák, ezáltal szeretnének versenyképesebbé válni – hiszen a 2016-os szezon előtt ez nem valósulhatott meg. Mindemellett a csapatfőnöknek vannak kétségei afelől, hogy a téli fejlesztések során bárki utolérheti a Mercedest, hiszen véleménye szerint a tavalyi világbajnokoknak akkora az előnyük, hogy egyelőre csak abban reménykedhetnek, hogy faragnak a hátrányukból.

 Horner



„Nehéz lesz megelőzni a Mercedest, favoritként lépnek a következő szezonba” – mondta Horner. „Sorozatban három bajnokságot nyertek meg, 50 nagydíjon végeztek az első helyen az elmúlt három évben. Csak reménykedhetünk abban, hogy faragunk a hátrányunkból, így nem lesz majd megjósolható az eredmény minden versenyen.”

Horner hozzátette, természetesen az új szabályok új lehetőséget nyújtanak mindenki számára, azonban a szezonnyitóig biztosan várni kell, hogy választ kaphassunk a kérdésre, utolérték-e a Mercedest a többiek. „Biztosak vagyunk benne, hogy a tél során előrelépéseket tehetünk a motorral kapcsolatban. A szabályok miatt mindenki tiszta lappal indul, szóval nem tudjuk, most ki, hol áll az ellenfelekkel szemben. Egy lehetőséggel és egyben kihívással állunk szemben, és nagyon várjuk, de csak Melbourne-ben lesz rálátásunk arra, hogy milyenek az erőviszonyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: