DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Andretti alig várja, hogy Vettel csúcsra érjen a Ferrarival

1978 F1-es világbajnoka úgy véli, hogy a Scuderia tavalyi szerzeménye azért frusztrált, mert nem sikerül teljesítenie gyerekkori álmát, és egyelőre nem tudott példaképe örökébe lépni.

Azok után, hogy Sebastian Vettel zsinórban négy világbajnoki címet szerzett a Red Bull-lal, a hibrid éra első évében még futamgyőzelemig sem tudott eljutni. Éppen ezért volt felüdítő, amikor a Ferrari ágaskodó lovára átnyergelve három diadalt is bezsebelt, 2016-ra pedig már világbajnoki címért zajló küzdelem képe sem bizonyult ördögtől valónak. Ennek ellenére mindössze néhány dobogós hellyel kellett megelégednie, a vártnál gyengébb szereplés miatti frusztrációjának pedig többnyire a csapatrádióban adott hangot. A jövő egyelőre ködös, a 2017-es szabályváltozásokban ugyanúgy benne van, hogy a maranellóiaknak sikerül dobbantania, mint ahogyan az is, hogy újfent lemaradnak.



Mario Andretti, 1978 világbajnoka, és a Ferrarit 12 versenyen vezető amerikai expilóta szerint az egész Forma-1-nek jót tenne, ha Sebastian Vettel csúcsra tudná juttatni a vörösöket is. „Nagyon szeretném azt látni, hogy Vettel világbajnokságot nyer a Ferrarival, mert ő is ezt szeretné. Azért akarja ennyire, mert az élete álma, és Michael Schumacher volt az ő gyerekkori hőse” – nyilatkozta Andretti az ESPN-nek.

„Persze frusztrált amiatt, ahogyan a dolgok alakulnak mostanság. Szerintem nagyszerűen kijön Kimivel, ami fontos a csapat számára, a frusztráltsága azonban abból adódik, mert tudja, hogy jobb is lehetne” – tette hozzá az amerikai. „Ő ehhez a csapathoz tartozik, és biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan szeretnék őt világbajnokként látni a Ferrarival. Én is egy vagyok ezek közül, a rajongói közé tartozom. Győzni akarását már korábban kifejtette nekem, akkor, amikor még csak megérkezett a Forma-1-be.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: