DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon kissé beszólt a Renault-nak

A fél világ, s ő maga is a Renault-nál képzelte el a jövőjét, de talán kissé meglepő módon a Force Indiához került a fiatal francia F1-es – most úgy nyilatkozott, ez sokkal több annál, mint amire számított.

Talán egyetlen versenyzővel sem történt annyi minden egy év alatt, mint Esteban Oconnal, aki tavaly novemberben még a GP3 bajnoki címét ünnepelte, majd egy DTM-es kitérőn keresztül, három különböző istálló autóját is tesztelve végül egy negyediknél mutatkozhatott be az F1-ben, hogy aztán jövőre már a konstruktőri bajnokság negyedik helyezettjénél folytassa karrierjét.

„Egészen őrületes volt!” – nyilatkozta a francia az F1i-nek, amikor megkérdezték az idei évéről. „Amíg a DTM-ben szerepeltem és a Renault tagja voltam, az is rendben volt, megvolt a terv a fejemben. Szerintem a Renault-nál is a lehető legtöbbet nyújtottam, ők is elégedettek voltak a teljesítményemmel, s ahogy részt vettem a csapat életében. Aztán megkeresett a Manor, ami egy egészen más szintet jelentett, hiszen immár az F1-ben versenyezhettem. Nagyon jó, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, rengeteget tanultam náluk. Volt pár remek versenyünk, s persze néhány kemény is.”

„Az elmúlt év olyan, mintha három külön esztendő lett volna, minden annyira gyorsan történt! Arról volt szó, hogy a Renault tartalékja leszek, és a DTM-ben versenyzek majd. Talán… nos, a fejemben a terv úgy nézett ki, hogy jövőre a Renault-nál versenyzek majd, s minden más csak hab a tortán. Ez viszont sokkal több annál, mint amit vártam volna” – mondta Ocon, aki e szavaival aligha lopta be magát a Renault-fejesek szívébe.

ocon-mexico-manor



S hogy mire számít a jövőben a francia? „Két évre írtam alá a Force Indiával, jó kell teljesítenem, sokat kell tanulnom, s meg kell küzdenem egy nagyon erős csapattárssal. Aztán meglátjuk, rengeteg dolog történhet ennyi idő alatt, nézzük csak meg, hogy alakultak a dolgaim az elmúlt hat hónapban. Én mindenesetre úgy képzelem el, hogy itt töltöm a következő két évemet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: