DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Egy esélyessel kevesebb a 2017-es ülésekre

Nem sikerült rosszul az F1-es bemutatkozása, ám a szponzori problémák félbeszakították a karrierjét, s most úgy tűnik, hogy a visszaút lehetősége is bezárult a 23 éves versenyző előtt…

Indonéz sajtóbeszámolók szerint nyugodt szívvel kijelenthető, hogy nem lesz ott a jövő évi rajtrácson Rio Haryanto, miután a karrierjét eddig támogató Pertamina elengedte a kezét – ezt a jelenleg családjával mekkai zarándoklaton részt vevő versenyző maga is megerősítette.

Az indonéz olajcég vállalati kommunikációs alelnöke, Persero Wianda Pusponegoro a Tempo című lapnak elárulta, hogy hónapok óta tárgyalásban álltak egy Formula-1-es csapattal, ám az általuk szabott határidőig nem sikerült megegyezésre jutniuk. „Ez a folyamat több időt vett volna igénybe, ám ez nem felelt meg nekik” – mondta el Wianda.

haryanto_baku_cs



Korábban úgy tűnt, Haryanto a pénzhiánnyal küzdő Sauber fennmaradó ülésére éppúgy esélyes lehet, mint a Manor egyik helyére – különösen annak fényében, hogy a pletykák szerint egy indonéz befektetőcsoport az egyik fő esélyes a hatalomátvételre a brit kiscsapatnál.

Ez alapján tehát úgy tűnik, kihúzhatjuk az esélyesek soráról Haryantót, így nem kizárt, hogy a Wehrlein, Gutierrez, Nasr hármas osztja le egymás közt a fennmaradó helyeket a rajtrácson – persze egy újonc érkezését sem lehet kizárni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: