DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hülkenberg: A Force Indiának ez a plafon

A Renault-hoz távozó német F1-es pilóta szerint eddigi munkaadója nem tud feljebb lépni a negyedik helynél, ahhoz egyszerűen nem elég a költségvetés, hiába vannak meg a megfelelő emberek.

A Force Indiától a Renault-hoz szerződő Nico Hülkenberg szerint eddigi csapata nem nagyon tud már hova fejlődni, nincs sok lehetősége az előrelépésre - a német pilóta éppen ezért igazolt 2017-re a gyári csapathoz. A Force India idén története legjobb eredményét szállította a konstruktőri negyedik hellyel és Hülkenberg úgy véli, hogy ez a plafon a gyáriakhoz képest jóval kisebb költségvetésből gazdálkodó istálló számára.

"Nehéz mit jósolni. Előrébb lépni, csökkenteni a meglévő hátrányt és az első három csapat szintjére kerülni, velük csatázni nagyon nehéz feladat" - mondta a német. "Szerintem nagyobb költségvetésre van ehhez szükség, bár a megfelelő emberek megvannak a pályán és a gyárban is. Azonban így is nagy kihívás."

hülkenberg-forceindia-mexiko-2016



Hülkenberg idén megint kikapott csapaton belül Sergio Pereztől, bár rendkívül szoros volt köztük a csata és többször is elmondták, hogy tanultak egymástól - a mexikói a minap is azt nyilatkozta eddigi társáról, hogy az egyik legjobb hagyja el a Force Indiát. Hülkenberg sem sajnál semmit 2016-ból.

"Nincs ilyen, persze voltak futamok, például Monaco, ahol hibát követtünk el a stratégiával és elmaradt az igazán kiugró eredmény. Talán ez volt a leginkább frusztráló esemény, de ezt sem bánom" - tekintett vissza az idei szezonra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: