DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso és a McLaren indulhat Le Mans-ban?

Egy spanyol lap szerint a McLaren egy GT-autóval vehet részt a legendás autóversenyen, méghozzá a kétszeres F1-es világbajnokkal a volán mögött - a szóvivő cáfol...

Érdekes hír jelent meg december 28-án a spanyol médiában, ugyanis a Motor y Racing a McLaren új vezérét, Zak Brown-t idézte - Brown arról beszélt, hogy Fernando Alonsóval részt vehetnek a Le Mans-i 24 órás futamon. A spanyol pilóta már többször beszélt arról, hogy érdekli a hosszútávú-világbajnokság és különösen Le Mans, ha visszavonul a Formula-1-től, szeretné magát kipróbálni ebben a sorozatban.

"Tudjuk, hogy Fernando egyre inkább szeretne részt venni a Le Mans-i 24 órás versenyen. Van egy jó autónk, a 650S GT3, amit a szabályokhoz igazítunk és így indulhatunk vele Le Mans-ban a GTE Pro kategóriában" - idézi Brown-t a spanyol lap. "Le Mans-ban a GT-autók arról híresek, hogy jóval lassabbak az LMP-autóknál, ami biztonsági problémákat szülhet. A célunk azonban az, hogy a GT ne csak egy kikerülendő akadály legyen az LMP-sek számára."

alonso-2016_1



A találgatások hamar megindultak, hogy Alonso esetleg eddigi csapattársával, a McLarennel továbbra is szerződésben álló Jenson Buttonnal indulhat a világ egyik, ha nem a leghíresebb autóverseny, a McLaren azonban gyorsan cáfolta ezeket a híreszteléseket. "A történetből semmi sem igaz és Zak semmi ilyesmit nem mondott" - állította a McLaren szóvivője.

Lehet, hogy a hispán média nem is gondolta ezt teljesen komolyan, december 28-a ugyanis a helyi április 1-je - ettől függetlenül sima tréfákat nem szoktak megcáfolni...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: