DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg egyszer könyvet írna

Nico Rosberg is kifejtette véleményét az F1-es szerelőcsapat-cserével kapcsolatban, amire volt csapattársa, Lewis Hamilton sokszor panaszkodott idén.

Lewis Hamilton szerint az idei szezonja azért indult nehezebben, mert a Mercedes úgy döntött, kicseréli a brit és a Rosberg körül dolgozó szerelőket, illetve mérnököket, ezzel is elősegítve a csapaton belüli mozgolódást, valamint a dolgozók szakmai fejlődését. Hamilton többször hangoztatta az év során, hogy egyáltalán nem örült a döntésnek, és jelentősen megnehezítette a helyzetét, hogy elvették tőle a csapatát.

 Rosberg



Rosberg azonban visszavágott Hamiltonnak, szerinte egyikőjüket sem érte nagyobb hátrány, mint a másikat. „Én is elvesztettem a szerelőimet. Nekem is oda kellett adnom két mérnökömet ekkor.” Korábban Toto Wolff is kifejtette véleményét a brit pilóta vádjaival kapcsolatban, szerinte sem érte negatív hatás egyik versenyzőt sem emiatt, és a Mercedes belső elveit vették figyelembe akkor, amikor a csere mellett döntöttek – vagyis azt, hogy mindenkinek lehetősége legyen a szakmai fejlődésre.

Hamilton korábban azt is elmondta, egyszer könyvet ír majd, amelyben ezt az esetet is kifejti, valamint több más titokra is fény derül majd. Toto Wolff erre úgy reagált, lehet, hogy egyszer ugyanígy dönt majd ő is, most pedig Nico Rosberg nyilatkozott úgy, hogy a szabadidejében talán ő is íróasztal mögé ül. „Ez a teljes igazság [a cserével kapcsolatban]. A többiről pedig könyvet írhatnék. Talán fogok is egy napon. Annyi őrült és érdekes sztori van…” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: