DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ettől igazán jó F1-es pilóta Carlos Sainz

Nem csak a sebessége lenyűgöző Franz Tost szerint, rá mással tett mély benyomást a fiatal spanyol F1-es pilóta. A csapatfőnök felhívta rá a figyelmet: Sainz még mindig nagyon fiatal.

Az idei év egyik legjobb egyéni teljesítményét mindenképpen Carlos Sainz hozta, aki Max Verstappen távozása után (de nem amiatt) jelentősen feljavult és parádés formában versenyzett. A Toro Rossóval több nagyszerű futamot produkáló spanyol a csapatát is lenyűgözte, most éppen Franz Tost dicsérte meg.

"Lenyűgöző, ahogy vezet, de rám még ennél is nagyobb benyomást tett a fejlődési görbéje, mert az az, ami igazán meggyőző" - mondta a Toro Rosso csapatfőnöke az Autosportnak. "Láthatóan folyamatosan egyre jobb és jobb lesz, közben megvan a pozitív hozzáállása és élvezetes vele együtt dolgozni. Nagyon jól ért a technikai dolgokhoz és remek visszajelzéseket ad a mérnököknek, ráadásul az esős körülményeket is nagyon jól érzi. Ezek teszik őt igazán jó pilótátá."

sainz



Sainz még egy évig marad a Toro Rossónál, majd valószínűleg távozik, hiszen akár a Ferrari, akár a Mercedes, akár a Renault, akár más csapatok is sorban állhatnak érte, amennyiben a Red Bullnál nem lesz hely Daniel Ricciardo és Max Verstappen miatt. "Még mindig nagyon-nagyon fiatal és szerintem tudja, hogy 2017-ben a Toro Rosso a legjobb csapat számára. Még csak 22 éves, korábban ennyi idősen a pilóták nem is voltak az F1-ben. Fiatal, sok lehetőség áll előtte" - mondta Tost.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: