DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ti is megszavaztátok az év pilótáját!

A Formula szerkesztősége után magazinunk olvasói is kialakíthatták saját rangsorukat a 2016-os év legjobb versenyzőiről – született egy-két meglepetés, világbajnokok a vert mezőnyben.

Az Autósport és Formula Magazin szerkesztőinek pilótarangsorában Daniel Ricciardo végzett az élen az olvasói ranglistán viszont a harmadik helyre szorult az ausztrál. A Formula.hu szavazásán, melyen több mint 1200 olvasó vett részt, Nico Rosberget választottátok a 2016-os idény legjobb Formula–1-es versenyzőjének azt követően, hogy a nyári szünetben, a szezon felénél még az első tízben sem volt. Annak a listának az első négy helyezettje most is együtt maradt, csak éppen Rosberg mögött: Verstappen, Ricciardo, Perez és Raikkönen az 1–4. helyett a 2–5. helyet foglalják el.

A legnagyobb előrelépést az összes versenyző közül Nico Rosberg könyvelhette el a nyári olvasói listához képest, hiszen 10 pozíciót jött előre, míg a legnagyobb esés Button és Gutierrez nevéhez fűződik, előbbi az élmezőny végéről esett vissza a középmezőny hátsóbb részére, míg a mexikói az utolsó pozícióig süllyedt, kimozdítva onnan a nyári sereghajtó Danyiil Kvjatot. Button csapattársának teljesítménye viszont tetszett az olvasóknak: Alonso alig maradt el Raikkönentől, s zárt hatodikként, míg őt honfitársa, Sainz és a világbajnoki ezüstérmes Lewis Hamilton követi. Az első tíz listáját a nyáron még hét hely távolságra végző, most viszont egymás nyakán záró Wehrlein és Hülkenberg teszi teljessé.

rosberg-vilagbajnok-2016



A legjobb tízen éppenhogy kívül jönnek a franciák, Grosjean és Ocon, majd őket igazi nagyágyúk, Bottas, Button, Massa és a 12.-ről a 16. helyre eső Vettel követi. Nasr lett a tizenhetedik, miután Hülkenberghez hasonlóan három helyet javított, majd jön Magnussen, Ericsson, Palmer, Haryanto, valamint a már említett sereghajtók, Kvjat és Gutierrez.

A Formula.hu 2016-os olvasói pilótarangsora:

1.

Nico Rosberg

↑ 10

2.

Max Verstappen

↓ 1

3.

Daniel Ricciardo

↓ 1

4.

Sergio Perez

↓ 1

5.

Kimi Raikkönen

↓ 1

6.

Fernando Alonso

↑ 1

7.

Carlos Sainz

↑ 2

8.

Lewis Hamilton

↓ 3

9.

Pascal Wehrlein

↓ 3

10.

Nico Hülkenberg

↑ 3

11.

Romain Grosjean

↑ 1

12.

Esteban Ocon

*

13.

Valtteri Bottas

↑ 1

14.

Jenson Button

↓ 6

15.

Felipe Massa

↑ 1

16.

Sebastian Vettel

↓ 4

17.

Felipe Nasr

↑ 3

18.

Kevin Magnussen

↓ 3

19.

Marcus Ericsson

=

20.

Jolyon Palmer

↑ 1

21.

Rio Haryanto

↓ 3

22.

Danyiil Kvjat

=

23.

Esteban Gutierrez

↓ 6

Az alábbi táblázatban pedig azt láthatjátok, hogy az egyes kategóriákban ki kapta a legtöbb és a legkevesebb szavazatot. Mint látható, a „Kitűnő” értékelést Verstappenre adták a legtöbben, csakhogy a holland (megosztó személyiséghez „méltó” módon) hat százaléknyi „Borzasztó”-t kapott, ami alaposan visszavetette az összpontszámát.

 

A legtöbb

A legkevesebb

Kitűnő

Verstappen

54%

Palmer

1%

Elég jó

Raikkönen

51%

Gutierrez

6%

Elmegy

Bottas

54%

Verstappen

7%

Vacak

Kvjat

37%

Ricciardo

1%

Borzasztó

Gutierrez

28%

Hülkenberg

1%

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: