DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen: A Ferrari nagyon szenvedett 2016-ban

Nem meglepő, hogy a Scuderia idei F1-es éve hatalmas csalódást okozott a rajongók számára, Kimi Raikkönen viszont úgy véli, hogy az eredménytelenség nem ásta alá a munkamorált Maranellóban.

Sebastian Vettel Abu Dhabiban szerzett dobogója előtt a csapat utoljára Monzában állt pódiumon, éppen a német révén, s noha az év korai szakaszában a vörösbe öltözött pilóták gyakoribb vendégek voltak az első három között, a Ferrari 2016-ban csak álmodhatott a győzelem eléréséről. Persze a csapaton belüli, szakembergárdában történt változások sem segítettek a Scuderia szekerének előrelendítésén, ahogyan az sem, hogy az elnök Sergio Marchionne folyamatosan nyomást helyezett alakulatára. Éppen ennek fényében meglepő, hogy az olasz-kanadai legutóbb saját felelősségének nevezte, ha csapata jövőre is sikertelen lesz majd.



A csalódást keltő teljesítmény ellenére Kimi Raikkönen szereplése meglepően hatott, a finn viszont közelről tapasztalta meg, hogy mennyire nehéz volt csapata dolga az idei szezonban. „A szenvedés ellenére folytattuk a kemény munkát, de sajnos az eredmények nem tükrözték erőfeszítéseinket. Hála a srácoknak, még így is tudtunk fejlődni, és tanulni, éppen ezért pedig úgy érzem, hogy erősebbek vagyunk. Még akkor is, ha az eredményeink nem ezt mutatták, de csapatként remekül tudtunk dolgozni. Ha ezt kiragadjuk a kontextusból, jövőre, az új autóval versenyképesebbek lehetünk, és biztos vagyok benne, hogy remek csata vár majd ránk.”

Raikkönen idei fejlődését jól mutatja, hogy amíg tavaly 128 pont választotta el a három futamon is győzni tudó Sebastian Vetteltől, idén csak 26 egységre rúgott a kettejük között lévő különbség. A finn azonban így sem teljesen elégedett teljesítményével. „Ha csak az elmúlt két évvel hasonlítom össze, jobb voltam idén, de így is messze voltunk attól, ahol lenni szeretnénk. Persze voltak felvillanások, és jobb időszakok, de korántsem az, amit el akartunk érni. El kell fogadnunk, de nem lehetünk boldogak a végeredménnyel” – tette hozzá a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: