DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Már van, aki bejelentkezett Perez és Ocon helyére

A fiatal mexikói pilóta 2017-ben minél többet szeretne tanulni, de 2018-ban már egy F1-es ülés a célja - Sergio Perez, vagy Esteban Ocon helyére pályázhat. A GP2-ben viszont nem indul.

Alfonso Celis Jr. már idén is többször beülhetett a Force Indiába a Formula-1-es szabadedzéseken amellett, hogy a Formula V8-ban versenyzett, ahol a tizenegyedik helyet szerezte meg. A fiatal tehetség azonban 2017-ben is így szeretné folytatni és nem vált kategóriát, holott sokan a GP2-ben látnák szívesen.

"Szeretnék fejlődni és gyorsulni ebben a szériában, nem látom értelmét a GP2-nek kevesebb pályán töltött idővel. Átnézem a lehetőségeim, de ha lehet, akkor a V8-at választom" - mondta Celis, aki már 2015-ben is ebben a kategóriában versenyzett, de az elért eredmények tekintetében továbbra sem kiemelkedő.

celis-forceindia



"Szerintem jól halad a fejlődésem, ezt szeretném folytatni, minél többet megtanulni a Formula-1-ről" - beszélt a céljairól a fiatal mexikói. "Ha bármikor érkezik a lehetőség, biztos akarok benne lennei, hogy 100%-ig készen állok a beugrásra. Még csak most múltam húsz éves, elég sok minden áll előtem."

Celis nem titkolja: a 2017-es tanulóév után 2018-ban viszont már a Formula-1-es rajtrácson szeretne lenni. "Az elsődleges számomra az, hogy legyen erre esélyem, megtegyek bármit, amit a csapat szerint kell, fejlődjek mindenben, amiben kell. Azt mondhatom, hogy a célom egy F1-es versenyzői ülés 2018-ra."

Hely éppen lesz a Force Indiánál, hiszen Sergio Perez és Esteban Ocon szerződése is 2017 végéig szól, így ha meg tudja győzni a most már egyébként eléggé elismert csapat vezetőségét, hogy érdemes neki lehetőséget adni, akkor lesz számára ülés.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: