DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Erre számít jövőre Hülkenberg a Renault-tól

Nico Hülkenberg, a francia gárda F1-es pilótája árulta el, mit vár 2017-ben újdonsült csapatától. A német versenyző régi istállóját is megemlítette néhány mondatban.

Korábban Frederic Vasseur már nyilatkozatot tett arról, hogy miért éppen Nico Hülkenberget szerződtették a brit Jolyon Palmer mellé. A francia csapatfőnök a tapasztalatot és a csapatépítő készségét emelte ki a német versenyzőnek.

Nico Hülkenberg maga is elmondta, hogy 2017 még a fentebb említett dologról fog szólni: „Azt hiszem, a következő szezonban még mindig az építkezés lesz a legfontosabb. Realistának kell maradnunk. Idén nagyon nehéz évet hagytak maguk mögött, és nyilván, amikor megvették a csapatot, az elég bonyolult helyzetet teremtett, különösen az év elején.”

A Renault pilótája mégis bizakodik, hogy a 2017-es esztendő az ideinél jobban fog alakulni új csapata számára: „Nem fektettek sokat az RS16-os fejlesztésébe, ezért remélem, hogy a következő év már egy kicsivel jobb lesz. Ennek ellenére nem azt várom el, hogy elöl legyünk az első hat között, a legjobb tíz elérése is igen nehézkes lehet.”

 hülkenberg-abu-dhabi-2016



Hülkenberg a Force Indiáról is szót ejtett: „Tovább haladni, csökkenteni a különbséget, az első három csapattal felvenni a versenyt rendkívül nehéz - és azt hiszem, hogy ehhez már egy kicsit nagyobb költségvetés kell, ráadásul egy kicsivel több forrás is.”

A német versenyző szerint régi csapata ismét jó szezont futhat jövőre: „Úgy gondolom, hogy az emberek, akik ott vannak, egy nagyon jó csapatot alkotnak a pályán és a gyárban egyaránt. Nem hiszem, hogy megállna a fejlődésük. Hatalmas és egyáltalán nem könnyű nekik ez a kihívás.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: