DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Remélem, a Renault lép előre a legnagyobbat 2017-ben”

Az idén egy pontot szerző Jolyon Palmer bízik benne, hogy a szabályváltozások csapatának fognak kedvezni a leginkább - emellett kitért arra is, hogy milyen szezonja volt 2016-ban.

Sokak meglepetésére Jolyon Palmer jövőre is a Forma-1-es mezőny tagja lesz, még akkor is, ha idén nem teljesített valami acélosan. A brit nemrég hazája motorsportjának helyzetéről elmélkedett, most viszont részben értékelte 2016-os szezonját, részben pedig a jövőbe tekintett, bízva a Renault előrelépésében. „Úgy vélem, nagy lépést fogunk megtenni előre a következő évben. Tudtuk, hogy az idei szezon nem lesz sétagalopp” – idézte a Motorsport.com 2014 GP2-bajnokát. „Hogy őszinte legyek, még jobban is teljesítettünk, mint az vártam, különösen ahogyan egyre több telt az évből, egyre többet tudtunk kihozni belőle.”



„A csapat már régóta a jövő évi autóra koncentrál, komoly beruházások történtek nálunk, számtalan remek szakember csatlakozott hozzánk, akik jó munkát végeznek. Remélem, jövőre mi leszünk az a csapat, amely a legnagyobbat fogja előrelépni” – tette hozzá a brit, aki szerint saját teljesítménye terén is sikerült folyamatosan fejlődnie. „Úgy vélem, nagyon sokat tudtam előrelépni azóta, hogy debütáltam a Forma-1-ben – különösen az év kezdete óta. Melbourne jól sikerült, de ha összehasonlítjuk az első hat versenyen mutatott teljesítményemet az utolsó hat futamon látottakkal, sikerült jobbá válnom.”

„Persze követtem el hibákat, de ahogyan zajlott a szezon, ezekből is sikerült egyre többet magam mögött hagynom. Malajzia óta minden időmérőn sikerült bekerülnöm a Q2-be, és tiszta versenyeket futottam, így pedig egyértelmű a fejlődés. Ez tanulóév volt számomra. Persze az indulás nehezen alakult, és hibák is előfordultak, de az év előrehaladtával egyre jobb lett minden, tempó és teljesítmény szempontjából egyaránt. Sikerült jól összerakni a hétvégéket, remek eredményeket értem el az időmérőkön, és a futamokon is” – vélekedett Palmer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: