DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Világbajnok-unoka a Ferrarinál

A maranellói F1-es alakulat két újabb fővel bővítette ki versenyzői akadémiáját: a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi unokája is a szerencsések között van.

Úgy tűnik, a Ferrari egyre nagyobb hangsúlyt kíván a fiatal versenyzőkre helyezni: a 2016-os szezont a GP3 bajnokává avanzsált Charles Leclerc, az ugyanebben a sorozatban bronzéremig jutó Antonio Fuoco, valamint a 22. helyen záró Giuliano Alesi, és az F3-as Európa-bajnokságon vitézkedő Guanyu Zhou versenyezte végig vörösben. A héten bejelentették, hogy a GP2 bajnoki címéről éppen csak lemaradó Antonio Giovinazzi – aki formálisan nem a pilótaakadémia tagja – jövőre már tartalékpilótaként fogja segíteni a Ferrari F1-es csapatát, most pedig két újabb versenyzővel bővült „személyi arzenáljuk”.



A maranellóiak novemberben több ifjoncot is meghívtak fioranói tesztpályájukra, hogy felmérjék képességeiket, és esetleges jövőbeli együttműködésről tárgyaljanak. Az új-zélandi Marcus Armstrong mellett azt az Enzo Fittipaldit kiválasztották, akinek neve nem véletlenül lehet ismerős. 1972 és 1974 Forma-1-es világbajnoka, Emerson Fittipaldi unokájáról van szó, aki idén ejtette meg debütálását versenyautók között a Ginetta Junior-kategóriában. A brazil legjobb eredménye egy nyolcadik hely volt, összesítésben pedig a 18. helyen zárt.

A 15 éves pilóta társát, Armstrongot a Motorsport.com 2016 harmadik legígéretesebb gokartosának választotta, de több autós megmérettetésen is túl van már a brit F3-ban és a Formula Renault 2.0-s sorozatban. Az új-zélandi hazája leghíresebb formulaautós kategóriájában, a Toyota Racing Series-ben fog indulni 2017 elején.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: