DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: A Red Bull nem engedett sehova

Carlos Sainz előrelépésének saját munkaadója, a Red Bull szabott gátat idén, hiszen hiába nyújtott remek teljesítményt, egyetlen kérőnek sem engedte át a csapat a spanyolt. Reméli, hogy jövőre már nem fogják őt akadályozni főnökei.

Sainznak 2016-ban sikerült átvennie Max Verstappen korábbi szerepét a Toro Rossónál, és többször is erős pontszerző helyekre verekedte fel magát a motor terén mindenki mással szemben hátrányban lévő autóval. Törekvései nem is maradtak észrevétlenül, hiszen a Renault, majd később a Mercedes is érdeklődött a 2017-es szolgálatai iránt, ám a Red Bull minden kérőt elhajtott a 22 éves pilóta körül. Ezt Sainz csak azért bánja, mert eközben az energiaitalosok elsőszámú csapatában sincs hely számára, ott ugyanis Daniel Ricciardo és Verstappen fészkelték be magukat, a spanyolnak így egy újabb évet a középmezőnyben kell töltenie a Toro Rossóval.

„Úgy érzem, hogy megérdemelnék egy jobb ülést, de az F1 már csak így működik. Olykor hiába van mögöttünk egy erős év, ha sehol nincs számomra hely. Idén ugyan karrierem egyik legjobb szezonja van mögöttem, de ez mégis nagyon keveset számít. Jövőre legalább ugyanilyenre, vagy még jobbra lesz szükségem, hogy megnyílhassanak előttem az ajtók” - mondta a Marcának nyilatkozva Sainz, aki nem lát reális esélyt egy Red Bull-ülésre sem a közeljövőben.

sainz-tororosso



„Mindkét pilóta nagyon boldognak tűnik a Red Bullnál, és nem igazán hallani olyan hangokat, hogy felszabadulna egy hely Carlos Sainz számára. Ehelyett a csapatnál arról beszélnek, hogy mennyire elégedettek a versenyzőikkel és hosszú távra terveznek velük, szóval hacsak nem történik valami váratlan, akkor elég nehéz elképzelni, hogy a közeljövőben beülhessek az autójukba. Persze továbbra is ezt az elsődleges célom, de elég nehéz a helyzet.”

Sainz szerint azonban, ha a Red Bull nem lesz képes neki előrelépést biztosítani, kötelességük lenne őt elengedni egy másik élcsapat érdeklődése esetén - a vezetőségtől pedig azt az ígéretet kapta, hogy jövőre adott esetben már jóvá is hagyhatnak egy ilyen lépést.

„Voltak lehetőségek, és biztos vagyok benne, hogy amikor üresedés támadt a Mercedesnél, az én önéletrajzomnak is utánanéztek. Tudom, hogy a brit sajtóban jókat írnak rólam, és ez is magabiztosságot ad” - mondta Sainz. „De a Red Bull is ragaszkodott hozzám, és érthető is az álláspontjuk. Viszont az sem helyes, ha éveken át visszatartanak valakit az előrelépéstől. Beszéltem erről velük, és tudom, hogy ha 2017-ben egy jó ajánlatot kapok, akkor át fogják gondolni a helyzetet. Nem úgy, mint idén, amikor fel sem merült bennük annak a lehetősége, hogy elengednek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: