DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardót nem érdekli a Mercedes ülése

Az ausztrál F1-es pilóta megérti azokat, akik nagyon szeretnének beülni a Mercedesbe, mert rendkívül jó autó, de amit őt illeti, még két évig a Red Bull sikereiért fog küzdeni.

Ugyan ha a teljesítményt nézzük, mindenképpen Daniel Ricciardo vagy Max Verstappen tudná a legjoban pótolni Nico Rosberget a Mercedesnél, a Red Bull természetesen nem engedi el sztárpilótáit a legnagyobb riválishoz. Niki Lauda megemlítette, hogy ő beszélt a két versenyzővel, de Daniel Ricciardo ezt most cáfolta.

Az ausztrál pilóta idén az egyéni pontverseny harmadik helyén végzett és rendkívül kiegyensúlyozott, magabiztos teljesítményt nyújtott, ő volt az egyetlen, aki időmérőn meg tudta verni a Mercedest és Malajziában futamot is nyert - szerkesztőségünk őt választotta a 2016-os szezon legjobbjának. A szerződése 2018 végéig tart a Red Bull-lal és addig ott is marad.

ricciardo-redbull-szingapúr



"Még van két éve, ez az a hely, ahol versenyezni fogok" - mondta az AFP hírügynökségnek. "Sok ember szeretne beülni a Mercedesbe és meg is tudom őket érteni, én csak azt remélem, hogy aki végül megkapja, értékeli majd, mert az egy nagyon jó autó. Viszont engem a Red Bullban láthattok majd Melbourne-ben."

A Mercedes még nem jelentette be Lewis Hamilton következő évi csapattársát, de egyre inkább úgy tűnik, hogy Valtteri Bottas lesz a befutó és már csak a hivatalos közlemény hiányzik - a hírek szerint Felipe Massa megegyezett a Williamsszel a folytatásról, így szabaddá vált a finn pilóta a világbajnok istálló számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: