DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hivatalos: A Williams búcsút int Pat Symondsnak

A kedd délutáni sajtóhírek után nem kellett sokat várni a csapattól érkező bejelentésre sem. Az istálló nagy elismerésnek örvendő technikai igazgatója az év végeztével távozik, minden bizonnyal Paddy Lowe érkezik a helyére.

A 63 éves Symonds búcsújának híre már nem érhette a világot teljesen váratlanul, hiszen az előző hetekben is lehetett már hallani ilyesfajta forgatókönyvről. A Williams ugyanis kivetette a hálóját a Mercedes elmúlt években látott sikereinek egyik fő alakjára, Paddy Lowe-ra, akinek jövő évi csapatváltása elől immár valószínűleg minden akadály elhárult.

Symonds 2013 végén csatlakozott a Williamshez, miután egy ideig tanácsadóként ténykedett az akkori Marussiánál, a grove-iak pedig részben neki tulajdonítják az istálló következő évtől kezdődő felemelkedését. Az elmúlt három szezonban a csapat összesen 14 dobogót szerzett Valtteri Bottas és Felipe Massa vezényletével, noha ezek közül egyik sem volt győzelem. A helyettes csapatvezető, Claire Williams elmondása szerint a technikai igazgató kitöltötte szerződésének időtartamát, és hivatalosan idén december 31-én lesz az utolsó munkanapja az alakulatnál.

symonds



„Pat rendkívül fontos eleme volt a csapatnak az elmúlt három év során” - mondta a közleményben Williams. „Az ő leszerződtetése jelentette a kezdetét a nagyszabású átszervezéseknek, és neki is kulcsszerepe volt abban, hogy a Williamst mára egy sokkal erősebb versenyistállóvá formáltuk. Szeretnék neki köszönetet mondani a kemény munkájáért és elhivatottságáért, amit ebben az időszakban mutatott. Immár előretekintünk, és hamarosan közöljük majd a részleteket a csapat technikai részlegének vezetőségével kapcsolatban.”

Arról egyelőre nem tudni, hogy Symonds tervezi-e folytatni karrierjét az F1-ben illetve az autósportban, vagy a visszavonulás mellett dönt, mint ahogy persze még Lowe érkezése sem hivatalos, ám várhatóan a következő hetekben helyükre kerülnek a hiányzó kockák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: