DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Figyelmeztette Vettelt a Ferrari elnöke

Sergio Marchionne szerint a négyszeres F1-es világbajnoknak nyugodtabban kell vezetnie és azzal törődni, hogy hogyan tud nyerni a pályán - a Scuderia vizsgálódik a pilótapiacon.

Sebastian Vettel nehéz szezont zárt a Ferrarinál, a négyszeres világbajnok főleg a kifakadásaival, frusztráltságával hívta fel magára a figyelmet, nem a teljesítményével. Maurizio Arrivabene korábban úgy fogalmazott, hogy Vettelnek ki kell érdemelnie, hogy szerződése lejártával is a Ferrarinál maradhasson és most Sergio Marchionne is megtalálta a németet.

"Beismerem, hogy nézelődünk a jövőre való tekintettel, óvatosan elemezzük mások helyzetét. Ez nem azt jelenti, hogy nem bízunk a jelenlegi pilótáinkban, de most kimerítő vizsgálat alatt állnak" - mondta a Scuderia elnöke az istálló hagyományos karácsony előtti eseményén. Marchionne azért Vettelről többet beszélt, mint Raikkönenről.

vettel-ferrari-abudhabi-2016



"Elégedett vagyok Raikkönen szezonjával, itt fog vezetni 2017-ben is, de hogy mi lesz utána... vissza akar vonulni, vagy folytatni? Vettel-lel kapcsolatban nincs értelme a szerződés megújításáról beszélni jelenleg, először látnunk kell, hogy jól érzi-e magát velünk 2017-ben" - magyarázta.

"Győztes autót kell neki adnunk, különben a beszélgetés haszontalan. Nyerni akar velünk, ezt tudjuk, de tudjuk ezt neki garantálni? Cserébe neki nagyobb önuralommal, nyugodtabban, kevésbé izgatottan kell vezetnie. Azon kell gondolkodnia, hogy a pályán nyerni tudjon, megverje a többi autót és nem személyes viszályokba bonyolódnia."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: