DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly rosszkor volt jó helyen

Pierre Gasly, a GP2 idei bajnoka nem kapta meg a lehetőséget, hogy 2017-ben teljes szezont futhasson egy F1-es csapatnál. Kvjat megtartása miatt a franciának tovább kell várnia az újabb lehetőségre.

A fiatal tehetség 2016-ban megnyerte a GP2-es sorozatot, de ez sem volt elég ahhoz, hogy Carlos Sainz mellé leigazolják a Toro Rossóhoz. Gasly ennek ellenére továbbra is kitartó, és hiszi, hogy 2018-ban helye lehet az F1-ben.

A francia pilóta természetesen nem örül, hogy jövőre nem jutott neki hely a száguldó cirkuszban: „Amikor az ember nagyon sok energiát, időt és munkát fektet valamibe, nyilván csalódott, hogy elszalasztotta a lehetőséget. Azt hiszem, a Red Bull látta, hogy a legjobbamat nyújtom, és ez az, amit látni akartak.”

 gasly-red-bull-gp2-2016



Gasly a Red Bull tanácsadójával ápolja a legjobb kapcsolatot az energiaitalos alakulatnál: „Helmutnak nagyon tetszett, amit csináltam. Ő tolt előre és mindig támogatott. A kapcsolatunk is jobb lett az elmúlt két-három hónapban, annak ellenére, hogy a döntés nem az akaratom szerint született. Ő továbbra is motivál, hogy ne adjam fel, mert a dolgok nagyon gyorsan változhatnak az F1-ben.”

A francia versenyző így folytatta: „Amikor meghozták a döntést, jó pozícióban voltam a GP2-ben a bajnoki címért folytatott harcban, ezért nagyon csalódott és szomorú lettem. Elég nehéz túllenni egy ilyen időszakon, de van ilyen.”

A fiatal tehetség nem adja fel a dolgot: „Azt mondtam, hogy jó helyen voltam, de rossz időben, mert meg kellett tartaniuk Kvjatot még egy évre. Én még nagyon fiatal vagyok, elégedettek a munkámmal, és ezért kellene továbbra is fenntartanom a jó formámat, hogy legközelebb élhessek a lehetőséggel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: