DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kvjat átvinné az önbizalmát 2017-re is

Danyiil Kvjat mesélt arról, honnantól kezdve érezte magát ismét jól a 2016-os szezonban, miután a Red Bull visszaküldte egykori csapatához, a Toro Rossóhoz, hogy megszerezhesse Verstappent.

A fiatal oroszt nagy sokk érte szezon közben, mivel a négyszeres világbajnok alakulat a helyére Max Verstappent ültette be Daniel Ricciardo mellé, őt pedig régi csapatához, a Toro Rossóhoz vitték vissza Carlos Sainz mellé. Az olasz istálló versenyzője szerint a nyári szünet volt számára az újabb fordulópont.

Kvjat így kezdett mesélni önbizalmáról: „Kényelmesen éreztem magam az autóban, és a magabiztosságom is javult a szezon közben, különösen a nyári szünet után. A mérnöki gárdával is jobban ment a munka, és elégedettek azzal, ahogyan együtt dolgoztunk. Remélem, hogy a magabiztosságunkat a következő idényre is átvisszük.”

 kvjat-abu-dhabi-paddock-2016



Az orosz elmondta, hogy a Szingapúri Nagydíj után érezte ismét jól magát az autójában: „Úgy gondolom, hogy a nyári szünet sokat számított nekem. Azután sokkal jobban folytattam a szezont, és Szingapúrt mondanám a fordulópontnak.”

A Toro Rosso pilótája elárulta jó teljesítményének okát: „Innentől kezdve jóval nyugodtabb lettem, és mindent az irányításom alatt tartottam. A rádióbeszélgetéseknél a leginkább, de ezen kívül szinte bármely területen érződött a higgadtságom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: