DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Hamilton miatt nem jöhet Wehrlein?

A német sajtó értesülései szerint Felipe Massa már meg is egyezett a Williamsszel, így náluk versenyezhet 2017-ben. A Mercedeshez pedig azért jöhet Bottas, mert Hamilton tart Wehrleintől.

Az elmúlt napok hírei és pletykái alapján valószínű forgatókönyv, hogy a visszavonuló Nico Rosberg helyét Valtteri Bottas foglalja el a Mercedesnél, a Williamsnél pedig Felipe Massa versenyez, aki visszatér a Formula-1-be, pontosabban vissza sem vonul.  „Ha engedjük, hogy Valtteri távozzon, csak akkor tennénk ezt, egy megbízható és tapasztalt alternatíva állna a rendelkezésünkre, például Felipe Massa” – tett egy olyan friss nyilatkozatot Claire Williams csapatvezető-helyettes, amiből nagyon sok következtetést le lehet vonni.

A német Auto Bild szerint pontosan a fent vázolt forgatókönyv fog megtörténni, Felipe Massa pedig már alá is írta szerződését a Williamsszel. Bejelentést azonban a csapat csak 2017-ben fog tenni, ahogyan a Mercedes is Bottas érkezéséről – a német gárda tiszta vizet öntött a pohárba azzal, hogy elmondta, január 3-ig nem várhatók tőlük hírek.



Az igazán érdekes a német újság cikkében azonban az, miért nem érkezik Pascal Wehrlein a Mercedeshez. Az eddigi hírek szerint a háttérben a 22 éves pilóta tapasztalatlansága áll: a Mercedes és a Williams (Bottas helyére ajánlották fel) azért nem akart ülést adni neki, mert nem érzik kellően felkészültnek a feladatra. Az Auto Bild kissé megkérdőjelezhető elmélete szerint azonban Wehrlein veszte épp a gyorsasága.

A cikk alapján maga Lewis Hamilton érte el azt, hogy ne a fiatal pilótát, hanem a szerinte lassabb Bottast igazolják le. Wehrlein kifejezetten az utolsó, Abu Dhabiban tartott gumiteszten riasztott rá Hamiltonra, ahol a Mercedes autóját vezette, miután a háromszoros világbajnok rosszul érezte magát. A hírek szerint két versenytávot teljesített „abszolút top szinten”. A megvétózott most Wehrleinnek a Sauber ülésére van jó esélye.

Nehéz elvonatkoztatni attól, hogy éppen egy német lap zeng olyan ódákat a német versenyzőről, melyek homlokegyenest ellentétesek a felkészültségét megkérdőjelező eddigi hírekkel. Ráadásul mind a csapat, mind Hamilton kifejezetten hangsúlyozta: kikérik a brit véleményét, de nem lehet beleszólása a választásba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: