DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Grosjean szerint sokat javulhat a Haas jövőre

Romain Grosjean, a Haas F1-es pilótája hisz abban, hogy 2017-ben még előrébb léphet az amerikai kiscsapat. Az idén is meglepetést okozó alakulat hibáiról mesélt a francia pilóta.

Grosjean korábban elmondta, alig várja, hogy ismét Franciaországban versenyezhessen hazai közönség előtt. Ezúttal a Haas évéről, a csapat hibáiról, és annak kijavításáról beszélt az amerikai istálló versenyzője.

A francia versenyző az év értékelésével kezdte gondolatait: „Nyolcadik helyen zárni a szezont, és 29 pontot szerezni nagyon pozitív dolog, bár voltak olyan versenyeink, ahol további egységeket szerezhettünk volna. Ez hatalmas ugrás már az első szezonunkban, és jó tudni, hogy sokat javultunk, ráadásul ilyen versenyképesek voltunk idén.”

 grosjean-brazil-nagydij-2016



A Haas pilótája elárulta, miért vár nagy javulást a csapatától: „A fejlődési skálánk hatalmas a szezonon kívül. Amíg mások is igen magas szinten vannak, mi még nagyon sok területen javulhatunk, és elég sok dolgot kell rendbe tennünk.

Grosjean arra is kitért, konkrétan miken kellene javítania a Haasnak: „A következő területeken fejlődhetünk: a gumik működésre bírása, az autó beállításának megtanulása, hogy a pályára érkezéskor minden kész legyen a versenyzésre, ahogyan a problémákra reagálunk, és így tovább. Ez így elmondva elég sok minden, de ha ezeket megoldjuk, látható fejlődést érhetünk el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: