DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Max győzelme hatalmas lökést adott nekünk”

Daniel Ricciardo fejtette ki véleményét csapattársa, Max Verstappen első győzelméről, és azt is elmondta, hogy nemcsak a Red Bullt, hanem őt is befolyásolta a spanyolországi siker.

Az ausztrál versenyző korábban már beszélt arról, hogyan profitált a fiatal csapattársának érkezéséből. Ezúttal az első Red Bull siker hatásáról ejtett szót az idei bronzérmes pilóta.

Ricciardo a Spanyol Nagydíj hétvégéjére emlékezett vissza először: „Nagy dolog volt az érkezése. Különösen az első hétvégéje Spanyolországban, ami őrültre sikerült, és nemcsak azért, mert nyert. Azt hiszem, a csapat nem tudta, hogy ilyen jó Max, és azt sem, hogy mire képes.”

 verstappen-ricciardo-20166



Az ausztrál szerint jó döntést hozott a Red Bull a pilótacserével: „A győzelme sok energiát adott nekünk, és emiatt erősebbek is lettünk. Spanyolországban mindenki csodálkozott, és azt hitték, hogy hibát követtünk el Danyiil és Max cseréjével. Azt gondolom, hogy ez a győzelem mindenki számára a lehető legnagyobb megnyugvást jelentette, és egyértelműen elindított valamit. Nekem is erőt adott.”

Ricciardo elárulta, hogyan segítik egymást Verstappennel a csapaton belül: „Azt hiszem, hogy már a szezon elején a megfelelő szinten teljesítettem - amit elsősorban a nyugodtságom okozott, mivel jobban kezdtem a szezont Danyiilnál. Maxnál úgy éreztem, hogy folyamatosan toljuk egymást előre. Ő közelebb került hozzám az időmérőkön, és így biztosította, hogy elszántabban versenyezzek. Összenéztük egymás adatait, amivel mindkettőnknek sikerült fejlődnie.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: