DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kritikus év lesz 2017 a Sauber számára

Nem átmeneti szezont terveznek, hanem komoly fejlődést és sokkal több szponzort - Monisha Kaltenborn szerint az emberek látják, hogy komoly változások mennek végbe a csapatnál.

Bár komoly gondban volt a Sauber a 2016-os szezon során, év közben sikerült úrrá lenni a jelentős anyagi problémákon és Brazíliában Felipe Nasr révén pontot is szerzett az istálló. Ez a szintén anyagi előnyök mellett arra is jó volt, hogy a csapat érezze: jó úton jár. Monisha Kaltenborn szerint jövőre nem átmeneti évet, hanem drasztikus fejlődést remélnek.

"Van egy elképzelésünk a következő és az azt követő évekre. A célunk egyértelműen az, hogy nagyot lépjünk előre, érjük utol a középmezőnyt és fejlődjünk. Kritikus szezon következik, nem dőlünk hátra" - mondta a helyzetről és a tervektől Kaltenborn az Autosportnak. Az istálló a mérnöki gárdát is erősítette az utóbbi időben, visszatért például Jorg Zander az Auditól.

sauber



Idén nem volt különösebb szponzora a csapatnak, de Kaltenborn szerint azon vannak, hogy ez megváltozzon és az egész istálló hangulata, légköre javuljon. "Több szponzorunk lesz jövőre, méghozzá azért, mert több ember érdeklődik irántunk. Látják, hogy változások történnek, méghozzá jelentősek. Az emberek azt gondolják, hogy 'miért ne legyek én is a része ennek?' Nagyon pozitív a hangulat és ez a partneri kapcsolatainkban is meg fog mutatkozni."

Az istálló egyébként egyelőre csak egy pilótát jelentett be 2017-re, a svéd Marcus Ericcson maradt - január elejére tervez egy bejelentést Kaltenborn és csapata.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: