DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Januárban tesz bejelentést a Sauber

Egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a svéd Marcus Ericsson csapattársa jövőre, az F1-es csapat január elejére ígért tájékoztatást - de vajon kit jelentenek majd be?

A Mercedes már jelezte, hogy csak 2017-ben jelenti be Lewis Hamilton új csapattársát és most egy másik istálló is arról beszélt, hogy idén már nem derül fény a teljes pilótafelállásukra. A világbajnok csapat mellett a Manor és a Sauber sora nem ismert még, illetve utóbbinál Marcus Ericsson helye már biztos.

"Jelen pillanatban az a tervünk, hogy 2017 január elején jelentjük be a második pilótánkat" - mondta a Sauber szóvivője a GPUpdate-nek. A három "hiányos" csapat helyzete természetesen összefügg: a fő kérdés, hogy mire jut egymással a Mercedes és a Williams, illetve hogy ebből adódóan mi lesz Pascal Wehrlein sorsa.

ericsson-sauber-2016_1



A német tehetség idén a Manornál versenyzett, ám Toto Wolff azt szeretné, ha még egy szezont eltöltene egy középcsapatban - ő ennek gondolja a Saubert, szerinte jövőre jóval előrébb lép majd Monisha Kaltenborn istállója. Tárgyaltak is a szerződésről, azonban Nico Rosberg váratlan visszavonulása óta ezek szünetelnek.

Amennyiben Bottas megy a Mercedeshez, kérdés, hogy kivel tudja őt pótolni a Williams, de a jelenlegi hírek szerint inkább hajlanának Felipe Massa, mint Wehrlein felé, aki így mégis a Saubernél köthet ki. Erre az ülésre pályázik a csapat idei második versenyzője, a Brazíliában pontot szerző, de anyagi támogatását elveszítő Felipe Nasr is, de nincs még ülése például Esteban Gutierreznek sem - ráadásul a surranópályán bejelentkezett Pastor Maldonado is...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: