DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Óriási nyomás alatt volt év közben Sainz

A Toro Rosso spanyol F1-es pilótája szerint hatalmas nyomás nehezedett rá a Verstappen-Kvjat cserét követően, de pályafutása legjobb teljesítményét hozta ebben a helyzetben és erre büszke.

Bár nagyon hasonló teljesítményt nyújtott Carlos Sainz és Max Verstappen a Toro Rossónál, a holland pilóta év közben beülhetett a Red Bullba és futamot nyert, dobogós helyezéseket szerzett, magára irányította a figyelmet, míg a spanyol 2017-re is marad az energiaitalosok második számú csapatánál. Számára nehéz volt ezt a döntést elfogadni, de természetesen bízik abban, hogy hamarosan ő is megkapja a lehetőséget.

"Próbáltam magam nagyon erősnek mutatni, de nehéz helyzet volt, mert senki nem szereti, ha átnéznek rajta" - mondta Sainz az Autosportnak erről az időszakról. "Az emberek arról beszéltek, hogy mennyire nehéz volt ez Kvjat számára, de arról nem, hogy nekem is. Pedig reagálnom kellett. Azt mondtam magamban: bebizonyítom, hogy rosszul döntöttek és pályafutásom három legjobb futama következett. Aztán jött a szerződés és aláírtam" - beszélt arról, hogy végül maradt a Toro Rossónál.

sainz-tororosso-2016-brazil



"Ez egy komoly fordulópont és egy jó reakció volt a trükkös szituációban. Nehéz lett volna a helyzet, ha nem végzek azonnal jó munkát Kvjattal szemben, veszélybe sodorhatta volna a pályafutásom. Nagy volt rajtam a nyomás, de a legjobb formámat hoztam" - magyarázta a spanyol. Új csapattársát rendszeresen bőven megverte ebben a periódusban és összességében egyértelműen ő nyerte a házon belüli csatát.

"Emlékszem, amikor a csere történt, éppen Barcelonába mentünk, a hazai futamomra. A csapattárs-váltás miatt nagy volt rajtam a nyomás, hiszen szinte kötelező volt őt megvernem azon a hétvégén. Azonban minden jól ment és onnantól az egész szezon jól alakult, szóval végül is jó pillanat volt és büszke vagyok" - tette hozzá Sainz.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: