DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Maldonado reméli, hogy kap F1-es ülést jövőre

Az idei évet kihagyó venezuelai F1-es pilóta reméli, hogy ott lehet a melbourne-i rajtrácson, jelenleg több csapattal is beszél - a Renault gyengélkedése viszont jobb kedvre derítette.

2016-ra Formula-1-es ülés nélkül maradt Pastor Maldonado, de a venezuelai versenyző optimista a jövőjét illetően: ugyan pletykaszinten is maximum a Manornál került szóba a neve, mint lehetőség, úgy gondolja, hogy ott lehet egy autóban a 2017-es idén első futamán, Melbourne-ben. Szabad ülés jelenleg a Manornál, a Saubernél és természetesen a Mercedesnél van...

"Sajnálatos módon a körülmények miatt kiestem a Formula-1 világából és azt mind tudjuk, hogy az első ajtón visszajutni nem egyszerű dolog" - mondta Maldonado az F1Latam kérdésére. "Keményen dolgozunk az ügyön és remélhetőleg jó hírekkel tudunk szolgálni a következő hetekben" - tette hozzá.

maldonado



Maldonado kilencvenöt Formula-1-es futamon állt rajthoz, 2012-ben megnyerte a Spanyol Nagydíjat a Williamsszel, ám 2015 végén a visszatérő Renault kitette a csapatból és inkább a Magnussen-Palmer párossal vágott neki a szezonnak. "Először nehéz volt elfogadni, hogy nem vagyok a Formula-1-ben, de aztán ahogy láttam a Renault teljesítményét, attól jobban éreztem magam."

"Jelenleg beszélünk több csapattal is és remélem, hogy ott lehetek a rajtrácson Ausztráliában. Természetesen nem zárok ki más sorozatokat sem, de a prioritás számomra a Formula-1."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: