DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hülkenberg egyike az F1-es top pilótáknak?

Sergio Perez szerint eddigi csapattársa egyike a legjobb F1-es pilótáknak jelenleg és nagyon sokat tanult tőle - hasonló küzdelemre számít majd Esteban Oconnal is házon belül.

Ugyan az zavarja Sergio Perezt, hogy szerinte nem kap elég elismerést a teljesítményéért, ő most nagyon elismerően beszélt eddigi csapattársáról, Nico Hülkenbergről. A német pilóta 2017-ben már a Renault gyári csapatát erősíti majd, míg a mexikói mellé a fiatal Esteban Ocon kerülhet - legalábbis jelen állás szerint.

"Szerintem Nico egyike a legjobb pilótáknak. Rendkívül nehéz volt őt legyőzni idén és tavaly is. Nagyon jót harcoltunk és mindig húztuk egymást előre. Sokat tanultam tőle, bár azt nem tudom, hogy ezzel ő is így van-e velem kapcsolatban" - beszélt Hülkenbergről a Force Indiánál jövőre is maradó Perez. 

hülkenberg-forceindia-austin-2016



Jövőre már a Mercedes fiatal tehetségét, a Formula-1-ben idén bemutatkozó Esteban Ocont kell legyőznie házon belül - áll elébe. "Hasonló csatára számítok Estebannal is, mint Nicóval. Nagyon sok jó dolgot hallottam róla, szóval meglátjuk, hogy valójában mennyire gyors és mennyire hamar szokja meg az új szabályokat. Mindannyian a nulláról indulunk."

A csapatnál többen is beszéltek arról, hogy akár a legjobb három közé is odaérhetnek jövőre, Perez szerint pedig erre teljesen alkalmas az ő és Ocon párosa. "A csapat a lehető legjobb pilótát választotta, mindenki örül, hogy Esteban itt van, úgyhogy remélhetőleg sok pontot tudunk majd szerezni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: