DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Jobb lenne az F1-nek, ha a Ferrari dominálna?

Monisha Kaltenborn, a Sauber F1-es csapatának vezére szerint az mindenképpen rossz, ha egy csapat uralja az F1-et, de ha már ez van, akkor inkább legyen a Ferrari és ne a Mercedes.

Monisha Kaltenborn szerint nem csak az tesz rosszat a Formula-1-nek, hogy egy csapat messze a többiek felett állt az elmúlt három évben, hanem az is, hogy ez a csapat éppen a Mercedes. A Sauber vezetője úgy véli, hogy jobban járna a sport, ha a kétezres évek elejéhez hasonlóan inkább a Ferrari lenne a csúcson, ha már mindenképpen kiemelkedik valaki.

"Természetesen jobb lenne, ha több istálló harcolna a világbajnoki címért" - mondta Kaltenborn egy német rádiónak. "A Mercedes fölénye leginkább a kiváló erőforrásának köszönhető, de a remek aerodinamikai csomag is közrejátszik ebben. Az viszont nem jó, ha valaki dominál, bár ha a Ferrari dominálna, az szerintem kevésbé fájna a sportnak, mert rengeteg a Ferrari-szurkoló és emelkedne a nézőszám" - fejtette ki véleményét.

ferrari-mercedes-2016



A 2017-es szabályváltozásoktól egyébként nem vár túl sokat ezen a téren, szerinte továbbra is a Mercedes lesz majd az uralkodó csapat. "2017 egy lehetőség mindenki számára, hogy komoly fejlesztéseket hajtson végre és közelítsen a Mercedeshez, de valószínűleg kell még két év, mire a motor terén is felzárkózik a mezőny."

Kaltenbornt az sem hatja meg, hogy a változások miatt jóval gyorsabbak lesznek majd az autók a következő szezonban. "Kifejeztem már a kétségeimet ezzel kapcsolatban. Az, hogy az autókat nehezebb lesz vezetni és gyorsabbak lesznek, nem fog jelentősen feltűnni a nézőknek. Ha körönként tíz-tizenöt másodperc lenne a javulás, akkor igen, de öt-hat másodperc nem."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: