DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ezt várja a Haas Magnussentől 2017-ben

A dán pilóta harmadik F1-es szezonját a harmadik csapatnál kezdi meg, a Haas pedig bízik benne, hogy új szerzeményük teljesíteni tudja az alakulat elvárásait 2017-ben.

Bár a gyári potenciál miatt fényesebbnek tűnik a Renault jövője, az idei szezonra alapozva cseppet sem volt meglepő Kevin Magnussen döntése, mely szerint 2017-től már a Haas csapatát fogja erősíteni. Az amerikai istálló első F1-es szezonjában 28 pontot szerzett, amellyel a franciák mellett a Saubert és a Manort is megelőzték a tabellán, és talán éppen ezért olyan nagyok az elvárások a csapatnál a következő szezont illetően. A Haas vezetője, Günther Steiner nemrég arról nyilatkozott, mennyire hálásak a Ferrarinak a technikai támogatásért, most nem kertelt, és elmondta, mit vár leendő pilótájától.



„Hét pontot szerzett idén, és remélem, hogy többet fog jövőre, és sokkal jobb lesz majd” – idézte a Motorsport-Total.com az olaszt. „Mindenki tudja, hogy a tavalyi szezon óta tárgyalásban állunk vele, amikor is döntenünk kellett közte és Romain Grosjean között. A nagyon tapasztalat miatt Romainra szavaztunk, ami logikus döntés volt akkor. De ha ez akkor nem jött volna össze, Kevin következett volna a listánkon. Ő volt a legjobb elérhető pilóta a piacon, ezért választottuk őt a következő szezonra.”

Steiner szerint a Haas döntése a monzai futam környékén tisztázódott, noha Magnussent csak novemberben jelentették be hivatalosan, mint Grosjean 2017-es csapattársát. „Az ilyen döntések időt igényelnek, soha nem lehet gyorsan lezavarni őket. Amikor elkezdesz gondolkozni rajta, és megvan a terv a fejedben, akkor elmehetsz a főnöködhöz több pénzt kérni. Mindenképp szerettünk volna igazságosak lenni Estebannal, és megadni neki az esélyt, aztán megkérdeztük magunktól, hogyan szeretnénk fejlődni jövőre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: