DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel és Schumacher miatt bukott meg a Német Nagydíj?

A Mercedes főnökének legalábbis az az elmélete, hogy a németek F1-ben elért hatalmas sikereire vezethető vissza, hogy az ország nagydíja 2017-ben is elmarad. Inkább más sportok felé fordul a figyelmük.

A számok gyakran nagyon beszédesek: a 2000-től fogva eltelt 17 F1-es szezonból 10-et német versenyző nyert, Michael Schumacher, Sebastian Vettel és legutóbb Nico Rosberg jóvoltából – és mégsem tartanak Német Nagydíjat 2017-ben, akárcsak az előző páratlan évben. A Mercedes sportigazgatója – a csapat német konstruktőrként szintén uralta az elmúlt három idényt – épp az eredményekkel magyarázza az érdektelenséget.



„Nem tudom, miért övezi kevesebb érdeklődés a sportot, de van egy elméletem. Ez az egész egy másnaposság, amit az évek dominanciája idézett elő, az, hogy Sebastian, Michael és a németek mindent megnyertek” – idézi a crash.net Toto Wolff elképzelését. „Ez egy körkörös folyamat, most pedig más sportokat jellemez az érdeklődés, mint a futballt. Talán megváltozhat, ha más versenyzők nyerik a bajnokságot.”

A 2015-ös versenyt a Mercedes próbálta anyagi támogatással megmenteni, sikertelenül. Ilyen kísérletről a következő év kapcsán még nem hallhattunk: „A Német Nagydíj a történelem része, különösen számunkra a Mercedesnél, hiszen a gyáraink a közelben találhatók, és rengeteg rajongónk van Németországban. Pár évvel ezelőtt, amikor a versenyre nem került sor, felajánlottuk a segítségünket pénzügyileg és a marketing terén, de nem éltek vele. Ezúttal idáig nem jutottunk el, a futam továbbra is a kereskedelmi jogtulajdonos kezében van” – magyarázta Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: