DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A szabályok határait fogja feszegetni a Ferrari?

Reaktiválták a Schumacher-éra egyik alapkövét és a hírek szerint 2017-ben ismét kreatív, drasztikus megoldásokat alkalmaznak majd - ez lehet az esélyük a sikerre?

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke arról beszélt, hogy az aerodinamika terén vannak komoly lemaradásban, ez okozta 2016-os hátrányukat - az év végére már egyértelműen csak harmadik erőként szerepeltek a kezdeti vb-remények után. A hírek szerint ezen a téren drasztikus változások következhetnek Maranellóban - talán erre utalt Marchionne is azzal, hogy mindent megtesznek a felzárkózás érdekében.

arrivabene-ferrari-2016



Az év korábbi szakaszában tanácsadóként ismét alkalmazta az istálló Rory Byrne-t, aki a Schumacher-éra egyik csendes alapköve volt az autó tervezésénél - a 72 éves legenda azóta azonban minden bizonnyal komolyabb szerepet tölt be, ott volt az Autosport díjátadóján is is Jock Clear mellett. A Motorsport úgy tudja, hogy fontos feladatokat kapott a jövő évi autó tervezésénél és az ő vezérletével a Scuderia ismét a szabályok határait fogja feszegetni - éppen ez volt velük a legnagyobb probléma, az igazán kreatív, "határeset" megoldásokkal mindig a Red Bull és a Mercedes állt elő.

Nemrég Maurizio Arrivabene is arról beszélt, hogy technikai fronton komoly változásokon estek át és a James Allison távozása után vezetőnek kinevezett Mattia Binotto irányításával komoly munkát végeznek - az új szabályok egyelőre elég nagy teret biztosítanak, hiszen még senkinek sincs érdemi tapasztalata.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: