DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: A döntésem visszavonhatatlan

Hiába próbálják őt visszacsábítani az F1 régi motorosai és jelenlegi szereplői, a sportág 2016-os világbajnoka továbbra is kitart múlt héten meghozott, drámai döntése mellett.

Amióta visszavonult, az F1-es család számtalan tagja furcsállta Nico Rosberg döntését. Közöttük volt Niki Lauda is, akit később maga az újdonsült világbajnok intett csendre, majd az év első felében szerződéses ügyeit intéző Gerhard Berger mondta azt, hogy a pilóta búcsúja nem végleges, és képes lesz visszatérni, ahogyan anno Michael Schumacher tette. Véleményét arra alapozta, hogy néhány éven belül a most 31 éves német meg fogja unni a „nyugdíjas létet”, nemrég pedig az olaszok motoros legendája, Giacomo Agostini értetlenkedett afelől, hogy Rosbergnek miért, és miért így kellett visszavonulnia. A pilóta azonban hajthatatlan, és továbbra is kitart döntése mellett.



Az FIA bécsi díjkiosztója előtt Rosberg úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt években nem volt elég ideje arra, hogy családjával legyen, a mókuskerékből kiszállva azonban ideje nagy részét feleségének, és kislányának fogja szentelni. Amikor arról kérdezték a pilótát, hogy meggondolhatja-e magát a jövőben, így válaszolt: „Nem, biztos, hogy vége van” – idézte Rosberget a Sport Bild. „A döntésem visszavonhatatlan, ez a fejezet lezárult számomra.”

Persze az újságírók megkérdezték tőle azt is, hogy 11 év erőltetett menet után nem fog-e neki hiányozni a Forma-1, amely 2006 óta egyet jelentett az életével. „Biztos, hogy hiányozni fog, de akkor sem fogok visszatérni. Talán lesz más szerepkör, ami majd rám vár a Forma-1-ben, hiszen számomra ez a világ legjobb sportága. De most csak apa és férj vagyok, a családomat pedig túl keveset láttam ebben az évben. Most hosszú vakációra megyünk, néhány hónapon belül pedig el fogok kezdeni egy új projekten gondolkozni” – tette hozzá a világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: