DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Hamilton még erősebb lesz 2017-ben

A háromszoros F1-es világbajnok szerint borzasztó mélyről szedte össze magát idén és fejlődött pilótaként - ráadásul van még egy dolog, ami szerinte jobbá teszi őt a következő szezonban.

Nehéz szezonon van túl a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton, hiszen már az év elején hátrányba került Nico Rosberggel szemben, majd bár innen visszakapaszkodott és egy győzelmi szériával átvette a vezetést, a nyári szünetet követően ismét a német szájíze szerint alakult a bajnokság. A malajziai motorhiba aztán megpecsételte Hamilton sorsát és végül nem tudta megvédeni címét.

"Idén valószínűleg nagyobb szívvel vezettem a korábbiakhoz képest" - tekintett vissza 2016-ra a brit pilóta. "Úgy értem, hogy alapvetően sokkal több kihívással kellett megküzdenem út közben, mint amikor az élről rajtolsz, de visszaesel a nyolcadik helyre és onnan kell visszakapaszkodnod. Nagyon mélyről kellett előásnom magam, sokkal mélyebbről, mint bármikor máskor. Ehhez sokkal nagyobb szívre és sokkal több bátorságra volt szükségem."

hamilton-silverstone-2016



A háromszoros világbajnok most viszont már csak a jó dolgokat szeretné felidézni ebből az évből - nyert tíz futamot (közte karrierje ötvenedik sikerével) és tizenkétszer indulhatott az első rajtkockából. "Nem szeretek visszanézni, de mindig megpróbálom megfogni a pozitív dolgokat. A negatív dolgokból tanulni kell, az ideiekből is. Több győzelmet és pole-pozíciót szereztem idén és hihetetlenül sikeres évet zártunk a csapat szempontjából."

"Fejlődtem és jobb lettem pilótaként, de a srácokkal is szorosabbá vált a kapcsolatunk, ami szintén egy olyan dolog, ami erősebbé tesz a következő évre. Jelenleg még nem koncentrálok 2017-re, de ez hamarosan megtörténik, már izgatott vagyok" - tekintett előre a Mercedes versenyzője.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: