DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A McLarent nem érdekli a Mercedes-guru

Ugyan olasz források szerint Paddy Lowe elhagyhatja a világbajnok F1-es istállót és a McLarennél köthet ki, ám a wokingiak ezt most cáfolták - ők tökéletesen elégedettek a jelenlegi csapatukkal.

Pletykaszinten már korábban is felmerült, hogy a Mercedes technikai igazgatója, Paddy Lowe távozik a világbajnok istállótól, de a szakember úgy fogalmazott legutóbb, hogy erre nem lát okot. Olasz sajtóértesülések azonban arról számoltak be tegnap, hogy Lowe nem tudott megegyezni az anyagiakban a Mercedesszel és távozhat az istállótól.

mclaren



Az olasz Motorsport úgy tudja, hogy Brackley-ben közel sem írtak akkora összeget a szerződésre, mint amekkorát más csapat írna Lowe számára és szerintük így a távozás mellett dönthet - a helyére James Allison kerülhet 2017-ben, ő viszont nem igazolna a Ferrarihoz. Úgy tudják, hogy brit földön szeretne maradni, így adódik a lehetőség, hogy az újjáépülő McLaren alkalmazza.

A wokingak azonban most határozottan kijelentették, hogy ilyenről nincs szó. "Egyáltalán nem szerepel a terveinkben, hogy újra alkalmazzuk Paddy-t. Teljességgel elégedettek vagyunk a jelenlegi mérnöki gárdánkkal" - nyilatkozta a McLaren szóvivője a GMM megkeresésére. Lowe közel két évtizeden keresztül dolgozott a csapatnak, egészen 2013-ig, amikor csatlakozott az azóta sikert sikerre halmozó Mercedeshez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: