DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„2017 valódi fejlesztési verseny lesz”

A Mercedes három éve megállíthatatlan, de az új szabályoknak köszönhetően jövőre ismét felkavarodhat az F1 állóvize - ebben reménykedik Pascal Wehrlein, a Manor pilótája is.

Egy-egy komolyabb szabálymódosítás idején mindig abban reménykedünk, hogy sikerül megdönteni az aktuális egyeduralkodó hegemóniáját, de kevés figyelmet fordítunk a középmezőny és a kiscsapatok harcára, noha itt is mindenki bizakodóan tekint a jövő felé. Bár a Brazil Nagydíjig a konstruktőri tabella 10. helyén álltak, a Manor végül elesett a hőn áhított pozíciótól, ezért joggal remélik, hogy jövőre sikerül előrébb kerülniük az erősorrendben. A kiscsapat pilótapárosa egyelőre bizonytalan, hiszen Esteban Ocon a Force Indiához távozott, Pascal Wehrlein pedig abban reménykedik, hogy a Mercedes lecsap rá, és elfoglalhatja Nico Rosberg helyét. A DTM 2015-ös bajnoka azonban természetesen még Manor-versenyzőnek tartja magát, így reménykedik, csapata jövőre fel tudja venni a kesztyűt a fejlesztési versenyben.



„A következő szezon remek lehetőség a csapatok számára, az új szabályok és az új autók miatt” – idézte Wehrleint a Motorsport-Total.com, aki olyan nagy léptékben tervez 2017-re, hogy akár a Williams, vagy a Force India elérését sem tartja lehetetlennek. „Az első verseny előtt senki sem tudja, hogy hol áll pontosan, komoly meglepetés is történhet, az autónk gyors lehet, de természetesen ennek ellenkezője is előfordulhat.”

„Úgy vélem, nem számít, milyenek lesznek az első versenyek jövőre, az egész év arról fog szólni, hogyan fejlesztjük az autót, és hogy minél gyakrabban tegyünk rá új elemeket. Általánosságban véve, az új szabályok mindig új lehetőséget jelentenek” – mondta a Spielbergben egy pontot szerző pilóta, aki bízik benne, hogy jövőre vissza tudnak vágni a Saubernek, reményeit az idei szezonban mutatott előrelépésekre alapozva. „Ha megnézzük, hogy milyen fejlődést sikerült elérnünk teljesítmény terén az idei és tavalyi szezon között, valamint a szezon folyamán, boldogak lehetünk. Reméljük, ugyanezt tudjuk folytatni jövőre is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: