DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Williams: Nem baj, ha Stroll hibázni fog

Pat Symonds szerint természetes, hogy a 18 éves újonc ront és készülnek arra, hogy majd javíthatják az F1-es autókat - így is biztosak benne, hogy ő volt a legjobb választás.

2017-ben újabb tinédzser érkezik meg a Formula-1 mezőnyébe Lance Stroll személyében, de a kanadai pilótától nem várnak hibátlan szezont a Williamsnél - Pat Symonds szerint természetes, hogy rontani fog, már csak a korából és a tapasztalatlanságából adódóan is. Symonds szerint ezeket elfogadják.

"Természetes, hogy hibázni fog, mi pedig majd javíthatjuk az autókat" - mondta Symonds a Reutersnek. "Ezek a dolgok előfordulnak, ez része a folyamatnak. Ha megnézzük a 2015-ös évét a Formula-3-ban, volt jó pár ütközése, például a monzai" - idézett fel egy korábbi balesetet a technikai főnök.

stroll



Idén azonban már kiemelkedett a Formula-3-as mezőnyből Stroll, tizennégy futamgyőzelmet szerzett és rendkívül domináns teljesítménnyel lett bajnok. Symonds szerint éppen emiatt biztosak abban, hogy a tizennyolc éves tehetség volt számukra a legjobb választás Valtteri Bottas mellé. "Nem nyerte volna meg ezt a bajnoki címet kellő tudás és érettség nélkül. Fiatal és nagyon jól vezetett, különösen jól extrém körülmények között. Képes volt nyerni az élről, átvágni a mezőnyön, remekül ment esőben. Ő a jó választás."

Stroll szerint ugyan óriási a különbség a Formula-1-es és a Formula-3-as autók között, de utóbbi remekül felkészít arra, ami vár egy pilótára a csúcskategóriában. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: