DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Miért ne lehetne jövőre harmadik a Force India?

Ottmar Szafnauer és Sergio Perez szerint is ott lehet a pakliban, hogy beférnek a három nagy csapat közé 2017-ben - persze ha nem érik el, akkor sem lesznek elégedetlenek.

Az idei negyedik hely után sem hátrafelé tekintget a Force India, sokkal inkább előre: Sergio Perez már beszélt arról, hogy jövőre akár a három nagy csapat közé is odaérhetnek, most pedig Ottmar Szafnauer is megemlítette ezt. Az istálló idén Perez révén kétszer volt dobogón és az első öt, kevésbé sikeres futamot követően 12 alkalommal mindkét autó ott volt a pontszerzők között.

"Szerintem ha jövőre ismét sikerül a negyedik helyen végeznünk, az nagy eredmény lesz a csapat számára, de miért ne nyújtanánk ki a látószögünket a harmadik pozícióig?" - tette fel a kérdést Szafnauer a GPUpdate-nek adott interjújában. "Nem gondolom, hogy ez túlzó és elérhetetlen, olyan célt nem szabad kitűznünk magunk elé."

perez-forceindia-2016-austin



"Persze ha ezt végül nem érjük el, nem leszünk csalódottak. Ha megismételjük azt, amit idén elértünk, egy szabályváltozásokkal fűszerezett évben, ahol a topcsapatok sokkal nagyobb forrással rendelkeznek, nagy eredmény lenne. Remélhetőleg úgy kezdjük majd 2017-et, ahogy 2016-ot befejeztük és versenyképesek leszünk" - tette hozzá a Force India egyik vezetője.

Az istálló idén 173 pontot gyűjtött, míg az ötödik Williams 138-at, ráadásul Sergio Perez révén megvan a csapat történetének első olyan pilótája is, aki legalább száz egységet szerzett egy szezon során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: