DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Januárban eldőlhet az F1 tulajdonosváltása

Noha sokan készpénznek veszik, hogy hamarosan véglegesen új többségi tulajdonos kezébe kerülhet az F1, az üzletnek még koránt sincs vége, sőt, csak januárban döntenek a tranzakció befejezéséről.

Szeptemberben mindenki nagy örömmel fogadta az amerikai Liberty Media szerepvállalását a Forma-1-ben, pontosabban azt, hogy a CVC Capital Partners eddigi részvényeinek felvásárlásával ők válhatnak a sportág többségi tulajdonosaivá. A cég kezdetben tíz százalékot vásárolt fel a CVC-től, a tervek szerint pedig a következő év elején kerülhetett volna pont az üzlet végére.

Igen ám, de nemrég maga Bernie Ecclestone, a Forma-1 első embere adta hírül, hogy nem teljesen biztos, hogy a Liberty befejezi a tranzakciót, bár számára teljesen mindegy, hogy kivel kell szövetkeznie, hiszen a sportág így is eléggé szépen tejelt számára, és CVC számára is. A pletykákat megelőzendő, a Liberty Media maga hívott össze egy stábülést január 17-ére, hogy megtárgyalják, hogyan fogják folytatni az átvételt, ha egyáltalán folytatni fogják.



A Motorsport.com által megjelentetett közlemény szerint ezen a találkozón a résztvevők szavazni fognak arról, hogy végre fogják-e hajtani az átvételt, avagy sem, valamint hogy átnevezzék-e a Liberty Media Csoportot és a Liberty Media törzsrészvényét Formula 1 Csoporttá, és Liberty Formula 1 törzsrészvénnyé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: