DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Szavazzunk a halóról!

Ez a véleménye a Toro Rosso versenyzőjének, aki szerint a pilóták véleményét nem lehet úgy megismerni, ha csak nyilatkozatokra támaszkodunk: demokratikus szavazásra van szükség!

A Red Bull versenyzője, Danyiil Kvjat úgy véli, hogy a versenyzőknek szavaznia kellene a halo vagy egyéb fejvédelmi eszköz bevezetéséről, hogy ezáltal az FIA képet kaphasson arról, hogy mit gondolnak a pilóták erről a kérdésről. A halóval kapcsolatban ugyanis sok versenyző megszólalt, más-más véleményeket közölve, s az orosz szerint a döntéshozók dolgát megkönnyítené, ha kapnának egy egyszerű „igen” vagy „nem” választ a pilóták részéről.

„Egyeztetünk róla, van aki semleges, s vannak mellette és ellene is” – mondta Kvjat a halóról zajló tárgyalásokkal kapcsolatban, majd így folytatta: „A huszonkét versenyző mind más személyiség, épp ezért bár tárgyalunk, jó lenne egy szavazás vagy valami hasonló, hogy könnyedén meg lehessen ismerni egy kollektív véleményt.”

halo-str



Kvjat azt is leszögezte, hogy a pilóták véleménye változik is az idő múlásával: „Nem mindig következes, olykor úgy tűnik, hogy a többség a halo pártján áll, máskor a semleges tábor tűnik nagyobbnak. De nem igazán követem a dolgot, nem épp a kedvenc témám. Szerintem a végső döntés az FIA-é, de ha szeretnék ismerni a versenyzők álláspontját is, akkor ne szöveges véleményeket kérjenek, csak egy szavazást írjanak ki két válaszlehetőséggel: igen vagy nem?”

De ha már szóba került a szavazás: ti mit gondoltok a halo bevezetéséről?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: