DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Stroll szerint az F3 remekül felkészít az F1-re

A 18 éves kanadai pilóta szerint hihetetlenül hatalmas lépés volt beülni egy F1-es autóba, de az F3 jól felkészít erre a kihívásra - azt viszont nem mondaná, hogy ő a legfelkészültebb újonc.

Az F3-as bajnok Lance Strollt kisebb meglepetésre már 2017-ben láthatjuk a Formula-1-es rajtrácson, a 18 éves pilóta a Williams egyik autóját fogja majd vezetni. Arról beszélt már, hogy nagyon sokat kell készülnie első idényére, de most arról is mesélt, hogy milyen volt beleülni a Formula-1-es autóba.

"Hihetetlenül hatalmas lépés volt, ahogy vártam is, óriási volt az erő és óriási a leszorítóerő" - nyilatkozta a fiatal kanadai tehetség a Sky Sportsnak. "A Formula-3-as autó azonban nagyszerű és jól megtanít arra, hogy hogyan kell vezetni. Nagy a leszorítóerő és bár a lóerő nem, de szerintem pont ettől ilyen összetett. Meg kell találni a határokat."

stroll-williams-2016



Stroll idén az F3-as szezon mellett "vándorkörúton" is járt, hiszen egy 2014-es Williamsszel járta Európát és gyűjtötte a kilométereket - ezzel igyekezett a lehető legjobban felkészülni a jövő évre. Azt azonban nem hiszi, hogy ő lenne a legfelkészültebb újonc. "Ezt nem mondanám, mindenki másképp csinálja, másképp készül. Nem akarom magam másokhoz hasonlítani."

Strollnak jövőre Valtteri Bottas mellett kell helytállnia a Williamsnél, akiről nagyon elismerően beszélt - legalábbis kellene, ha csak a Mercedes nem gondolja másképp...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: