DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberget a visszavonulás motiválta

A friss F1-es világbajnok nem érti, hogy miről beszél Niki Lauda, hiszen húzhatta volna a döntést karácsonyig is. Egyébként is: az élete az övé, ennél szebb pedig már úgysem lehet.

Niki Lauda az utóbbi évek során folyamatosan támogatta Nico Rosberget és az idei nyári szünet alatt is segített neki összerakni önmagát - a német pilóta neki is köszönheti Formula-1-es világbajnoki címét. A háromszoros győztes Lauda azonban nem volt túl boldog Rosberg bejelentése után és kemény szavakkal illette a visszavonuló pilótát - erre reagált most a friss bajnok.

"Vicces volt a helyzet, mert a szezon vége felé egyre inkább a visszavonulás gondolata motivált. Túl sokat viszont nem gondolhattam erre, mert akkor nem tudtam volna megfelelően koncentrálni a dolgomra. Csak annyit mondhatok, hogy most rendben vagyok, olyan adrenalinlöketet még sosem éltem át, mint Abu Dhabiban és ennél szebb már úgysem lehet" - beszélt a döntéséről a világbajnok.

rosberg-mercedes-suzuka-2016



Azt viszont nem tudja, hogy Lauda miről beszél. "Nem értem, hiszen pontosan a csapat miatt hoztam meg ilyen rövid idővel az utolsó futam után a döntést. Talán Niki valamit félreértett. Ha csak magamra gondoltam volna, akkor várok a bejelentéssel karácsonyig, de ezt nem tehettem meg a Mercedesszel. Az életem az enyém" - tette hozzá határozottan és egyértelműen Rosberg.

Toto Wolff egyébként bátor döntésnek nevezte Rosberg visszavonulását és úgy fogalmazott, hogy talán nekik is ilyen bátran kell dönteniük, amikor kiválasztják a német utódját.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: