DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Paul Ricard: A teljes vonalvezetést fogja használni az F1

A Francia Nagydíj új otthonának különlegessége a rengeteg pályaverzió: mielőtt azonban sokan elkezdenének örülni, hozzá kell tennünk, hogy az 1,8 kilométeres Mistral egyenesbe sikánt telepítenek.

A Le Castellet szomszédságában található versenypályán a források szerint 167 különböző vonalvezetés alakítható ki. A helyszínre 14 alkalommal ellátogató Formula-1 is két különböző kialakítást használt: eleinte az 1800 méteres Mistral egyenest és az ezt követő Signes kanyart is teljesíteniük kellett a versenyzőknek, Elio de Angelis halálos balesete után azonban 1986-tól egy rövidebb, 3,8 kilométeres verziót használt a mezőny. A pályára elmúlt években látogató WTCC szintén a rövid változaton versenyzett.



Bár a hétfői hivatalos bejelentésen nem közöltek részleteket a vonalvezetésről és a verseny időpontjáról, a pálya menedzsere a gpupdate.net-nek elárulta ezeket az információkat. A Formula-1 az 5861 méteres teljes vonalvezetést használja majd, a hosszú egyenest azonban megszakítja az északi (T9b számú) sikán.

A menedzser azt is hozzátette, hogy a 2018-as Francia Nagydíj egy augusztus végi időpontot kap, azaz közvetlenül a nyári szünet után rendezik meg. Hagyományosan a Belga Nagydíjat szokták augusztus végén tartani.

A Paul Ricard versenypálya és lehetséges nyomvonalai:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: