DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Nem tudom elképzelni Alonsót a csapatunkban”

A Mercedes egyik vezető mérnöke, Aldo Costa Ferrarinál töltött éveiből jól ismeri Fernando Alonsót: sosem tudta igazán kiismerni őt, ezért inkább egy másik esélyest látna szívesen a csapatnál.

Nem hagynak alább a pletykák, amelyek szerint a Mercedes merészet húzhat jövőre, és Nico Rosberg visszavonulása után újra összeállhat a Fernando Alonso – Lewis Hamilton pilótapáros. A találgatásoknak csak további táptalajt ad, hogy Toto Wolff, a németek motorsportfőnöke elismerte, a spanyolt is számításba kell venni, legutóbb pedig „bátor döntés”-ről beszélt. A kialakult helyzet kapcsán a Mercedes mérnökigazgatóját, Aldo Costát is megkérdezték, aki a csapathoz való csatlakozása előtt 16 évet töltött el a Ferrarinál, azaz ha valaki, ő tudja, milyen együtt dolgozni Alonsóval.

„Versenyzőként Fernando a nagyok egyike. Az autón kívül azonban sosem sikerült igazán megértenem őt. A szememben egy rejtélyes személyiség, akiben nagyon nehéz olvasni. Nem tudom elképzelni őt a Mercedesnél, ahogy annak okát sem látom, hogy Hamilton esetleg elhagyna minket” – mondta a Speedweek lapnak Costa, aki 2011-ben távozott a Ferraritól, azaz két szezonon át dolgozott Alonsóval.



Bár az olasz szakembernek legfeljebb a véleményét fogják kikérni a döntéshozási folyamatban, és beleszólása aligha lesz a végső döntésbe, ő úgy véli, a Mercedes kötelékébe tartozó fiatal pilóták valamelyike jelentené a járható utat: „Az ifjú versenyzőinkre kellene koncentrálni, akiknek a neveléséről és előmeneteléről eddig gondoskodtunk. Ketten is vannak, akikben nagy potenciál szunnyad. Pascal Wehrlein kicsit tapasztaltabb, mint Esteban Ocon, nem utolsósorban a Pirelli-teszteken való részvétele miatt.”

„Azt hiszem, Wehrlein lenne az egyik legjobb opciónk a soron következő évre. Sok más jelölttel a létező szerződések okoznak gondot. Mindent mérlegre kell tennünk, aztán meghoznunk egy nehéz döntést” – tette le a voksát a fiatal német mellett a mérnökigazgató. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: